Flexlimit

Hos Flexlimit kan man låna från 3000 kr upp till 20 000 kr. Ansökan görs online och man får direkt besked om lånet är godkänt eller inte. Företaget är en bifirma till C Finance AB som har hållit på med små, korta lån i många år. Med en kundservice som är tillgänglig 7 dagar i veckan vill man erbjuda bra service för personer som behöver pengar snabbt.

Det man får är en kontokredit, som man kan utnyttja när man behöver den. Man kan ansöka om en kredit på upp till 20 000 kr.

Under April månad 2018 kan man låna räntefritt i 30 dagar. Läs mer här.

Pengar på kontot inom 15 minuter

Hela ansökningsprocessen görs på nätet. Man börjar med att identifiera sig med sina bankuppgifter. För att kunna låna måste man vara kund hos någon av de stora bankerna som t ex Nordea, SEB, Swedbank, ICA Banken eller Handelsbanken. För en komplett lista, se Flexlimits hemsida.

Det som är lite suspekt är att man ombeds logga in till sin bank, i Flexlimits hemsidesskal. Alla kommunikation görs dock över säker anslutning.

När man ansökt, valt kreditnivå och godkänt lånevillkoren kan man begära en utbetalning och ha pengar på kontot inom 15 minuter. De olika kreditgränserna har olika kostnader. Den effektiva årsräntan vid maximalt utnyttjade varierar från 135% till 210% beroende på kreditlimit och utnyttjande.