Finly

Att ha tillgång till kapital är en av de viktigaste sakerna för små och stora företag. En checkkredit ger just det och det är vad Finly (tidigare Qapitala) erbjuder helt digitalt.

Checkkredit istället för fakturaköp eller företagslån

Företag kan skaffa likviditet på många olika sätt och en del gör det genom att sälja fakturor, andra genom att ta lån. Checkkrediten är ett annat sätt som är väldigt flexibelt. Det funkar lite som ett kreditkonto ur vilken man kan hämta pengar när de behövs.

Checkkrediter erbjuds av många banker men till skillnad från de har Finly en lösning som inte kostar något i fast avgift. Det kostar inget att ansöka om en kredit och inte heller att ha en beviljad. Det är först när man plockar pengar från krediten som det kostar.

Finly tar ut från 0,70% i nominell månadsränta. Om man under perioden amorterar minskar räntekostnaden. Det är bara för de faktiska pengarna som nyttjas ur krediten som man betalar. Återbetalningstiden är 24 månader men det går att betala av snabbare om det finns utrymme för det.

Så mycket kan man ha i limit hos Finly

Limitgränsen är den maximala lånesumman som kan dras ur krediten. Hos Finly kan den vara på mellan 10 000 kr upp till som mest 1 000 000 kr. Hur mycket just ditt företag får är beroende av företagets förutsättningar.

Vid en ansökan fyller man i företagets uppgifter och signerar med BankID. Finlys system gör sedan en analys och på cirka 3 minuter finns ett färdigt förslag på kreditupplägg.