Daypay lån

DP-LogoDaypay.se kan man ta korta små lån på mellan 1000 kr och 20 000 kr. Lånen är så kallade korta konsumentkrediter, även kallat mikrokredit, snabblån eller SMS lån.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

För att efterfölja begreppet snabblån har Daypay ett optimerat låneförfarande där alla som ansöker och beviljas före kl 12 har pengarna på sitt konto redan samma dag.

Lånen från Daypay ska betalas tillbaka inom 30 dagar som kortast men kan vara i upp till 5 år på pluslånen.

Daypay har direktöverföring till Swedbank och Nordea alla dagar i veckan vilket innebär att beviljade lån betalas ut löpande under deras öppettider och den som tar ett lån bör ha pengarna på kontot inom en timma.  Övriga banker får pengarna samma dag om ansökan är skickad vardagar innan kl 13:00. Därefter kommer pengarna in på kontot senast nästkommande bankdag.

Daypay använder sig inte av UC

Något som många efterfrågar när det gäller snabblånen är huruvida långivaren tar kreditupplysning från UC eller inte. Anledningen till detta kan vara att man inte vill försämra sin kreditvärdighet i samband med lån av andra typer (bolån, kreditkort, billån).

Daypay tar ingen UC på snabblån upp till 10 000 kr. För deras pluslån upp till 20 000 kr tar de dock UC.

Daypay använder sig inte av uppgiften från UC när de gör sin kreditprövning.

Ställda krav på låntagare på Daypay.se

För att få låna på Daypay.se måste man vara minst 20 år gammal. Du måste också vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar. Det finns dock ett stycke i villkorstexten som öppnar för beviljade lån trots betalningsanmärkning, om denna ”är en gammal eller väldigt liten anmärkning”.

Daypays effektiva årsränta

Den effektiva årsräntan (jämförelseräntan) hos Daypay varierar beroende på vilket lånebelopp och återbetalningstid man har. Här följer en tabell med räkneexempel.

Lånebelopp Dagar Att betala Effektiv ränta
4000 kr 60 dagar 4 638 kr 146 %
10 000 kr 90 dagar 11 392 kr 69%
20 000 kr 5 år 43 704 kr 43%

Tabellen är baserat på uppgifter inhämtade 20 augusti 2018 från www.daypay.se