Daypay lån

DP-Logo

Daypay.se kan man ta korta små lån på mellan 1000 kr och 20 000 kr. Lånen är så kallade korta konsumentkrediter, även kallat mikrokredit, snabblån eller SMS lån.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

För att efterfölja begreppet snabblån har Daypay ett optimerat låneförfarande där alla som ansöker och beviljas före kl 12 har pengarna på sitt konto redan samma dag. Daypay har direktöverföring till Swedbank och Nordea alla dagar i veckan vilket innebär att beviljade lån betalas ut löpande under deras öppettider.

Övriga banker får pengarna samma dag om ansökan är skickad vardagar innan kl 13:00. Därefter kommer pengarna in på kontot senast nästkommande bankdag.

Daypays kreditbedömning utan UC

Något som många efterfrågar vid snabblån är om långivaren tar kreditupplysning från UC eller inte. Anledningen till detta kan vara att man inte vill försämra sin kreditvärdighet i samband med lån av andra typer (bolån, kreditkort, billån). Daypay tar ingen UC på snabblån vid kreditkontroll utan använder istället Creditsafe.

Daypay kallar sitt ordinarie lån för snabblån och har ett extra lån som heter pluslån. Det går att ha båda typen av lån samtidigt men man kan inte förlänga ett utestående lån. Man kan ta nya snabblån under tiden man betalar tillbaka ett annat snabblån. Gränsen har DayPay satt vid att man får ha max 3 snabblån och 1 pluslån samtidigt.

Daypay drivs av Ambrion Finans AB

Om man läser det obligatoriska SEKKI-dokumentet för Daypay framgår det att kreditgivare är Ambrion Finans AB med säte i Växjö. De har organisationsnummer 556673-8695 och institutnummer 44006 hos Finansinspektionen med tillstånd för Konsumentkreditgivning, enligt lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter 4 §.

OBS! Daypay skickar inte ut några fakturor via vare sig post eller e-post. Det är upp till låntagaren själv att logga in på Mina Sidor på daypay.se för att se utestående fakturor.