CashBuddy

cashbuddy logotyp

CashBuddy har funnits sedan 2006 och bedriver utlåning i Sverige och Finland. Varumärket ägs av företaget Cashbuddy AB (org.nr 556686-9938) med tillstånd hos Finansinspektionen.

Man kan låna från 5000 kr till 25 000 kr i intervall om 1000 kr en löptid på mellan 1 till 5 år. En låntagare som redan fått ett beviljat Cashbuddy-lån kan ansöka om utökat maxtak till 45 000 kronor. Särskilda krav ställs på att återbetalning ska ha skötts och det måste ha gått minst fyra månader.

Att ha en betalningsanmärkning eller ha blivit skuldsanerad tidigare utgör inget hinder. CashBuddy skriver:

Vi ser mer till din framtida betalningsförmåga än till hur din situation varit förut. Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter och vi tror på din och andra människors förmåga att lösa situationen.

Cash Buddy inhämtar en kreditupplysning från Bisnode för att göra en riskbedömning. Ser kreditvärderingen för svag ut kan du komma att nekas lånet.

BankID för snabbare handläggning hos kundservice

Hos CashBuddy uppmanas man att göra sin ansökan online  och signera med Bank-ID eller e-legitimation. Om ansökan beviljas betalas pengarna ut inom 2 bankdagar. I annat fall måste man vänta på postgången då blankett och låneavtal skickas hem. Först efter påskrift och retur kan utbetalningen göras.

Var beredd på att uppge inkomst, boendekostnad och eventuella andra lånekostnader. Om din inkomst i nuläget är större än vad som finns deklarerat hos Skatteverket behöver du ladda upp lönespecifikation.

Cashbuddy’s avgifter och återbetalning

Återbetalningstiden anges vara flexibel så även om man lagt upp lånet på 5 år kan man i förtid lösa lånet utan extra avgifter. Det går också att göra extra amorteringar för att lösa delar av lånet snabbare.

Det tas inte ut några månadsavgifter eller avgifter för uppläggning. Däremot tar de ut 60 kr i påminnelseavgift om du missar betala i tid.

Det är en relativt låg ränta i klassen smålån även om den inte är lägst. Däremot har de lite längre löptider än många andra med sina maximalt 5 år för återbetalning. Om du vill se månadskostnader och total kostnad på olika lånebelopp och löptider kan du dra i reglagen på deras startsida.

Länk: https://www.cashbuddy.se

Kontakt till Cashbuddy via mail och telefon

Kundservice hos Cashbuddy kan nås på telefon dagtid, vardagar mellan kl 8-17 på nummer 0340 – 62 77 40. För kontakt via epost, använd info@cashbuddy.se