Anyfin vill pressa ner låneräntor

Mikael Hussain, Sven Perkmann och Filip Polhem är grundarna bakom Anyfin, en lånetjänst som ska pressa räntor på lån. De har tagit med sig kunskap och erfarenheter från deras arbete med Klarna och iZettle.

Hjälpa personer med god kreditvärdighet sänka räntekostnader

Affärsiden bakom Anyfin är att kunna hjälpa personer som har god kreditvärdighet att få bättre lån. Det genom att pressa ner räntekostnader på privatlån genom en så kallad omfinansiering av befintlig kredit.

Anyfin bygger på att du fotar av din faktura och skickar in den digitalt. De gör därefter en riskbedömning och återkommer med nytt erbjudande dig. I bakgrunden jobbar en AI-robot som är motorn i själva tjänsten. Om du tycker det erbjudande du får är bättre än det du har kan du acceptera snabbt och enkelt med BankID.

Anyfin har tagit in eget kapital och agerar bank med tillstånd av Finansinspektionen. Det är alltså ingen låneförmedling utan de lånar ut från egen bankbok.

Omfinansiering upp till 100 000 kr med Anyfin

Du kan använda tjänsten för att omfinansiera kreditkort, privatlån eller delbetalning. Skicka bara in ett foto på senaste fakturan. Det kan vara foto från mobilen eller skärmdump från datorn.

Fotot eller PDF-en kan skickas in med SMS, Facebook Messenger, mejl eller via Anyfin appen.

Hur mycket kan Anyfin sänka din ränta?

Det är väldigt individuellt hur mycket räntekostnaden kan sänkas. Dels beror det på vad du har för kostnader idag och sen beror det på vad Anyfin kan erbjuda istället.

Så här skriver de på sin startsida som ett exempel:

Exempelvis sparar du 4 410 kr under 24 månader om du omfinansierar ett lån hos oss på 25 000 kr. Den rörliga räntan går i detta fall från 19,90% till 5,95% och den administrativa avgiften från 39 kr till 19 kr. Den nya effektiva räntan blir 7,90% och månadskostnaden 1 126 kr.