Hopbakslån – ett lån för att lösa flera skulder

Ordet skuld betyder att någon är skyldig någon annan pengar. Att i ett skuldsatt läge ta ett nytt lån för att lösa en eller flera skulder kanske låter helt fel. Det finns dock lägen när det är bra att ta ett hopbakslån. I vissa lägen kan det dock vara svårt att få lån beroende på hur stor och hos vem skulden ligger.

Att man har lånat pengar betyder ju att man förr eller senare ska betala tillbaka. En skuld kan också uppstå på grund av att man inte betalat en räkning. Båda typerna av skulder kostar pengar och kan i värsta fall kosta riktigt mycket pengar och sätta oss i ekonomiska problem.

Skulder kan kedja fast oss. Hopbakslån kan lösa upp ekonomiska knutor.
Bild: StockMonkeys.com

Att låna mera pengar för att betala en eller flera skulder är något som spontant låter som helt fel väg att gå. Om lånet man tar är ett snabblån eller s.k SMS-lån är det definitivt en dum idé. Räntorna på denna typ av lån är skyhög och det kostar mer än vad det smakar.

Hopbakslånet sänker lånekostnaden

Om du har många småkrediter som löper med höga räntor kan det vara bra att slå samman lånen till ett större lån hos en långivare med bättre villkor. Ett sådant hopbakslån kan sänka kostnaderna ganska mycket.

Börja med att räkna ihop alla dina skulder och dina månatliga räntekostnader. Vänd dig sedan till en låneförmedlare som till exempel Lendo eller Advisa. Se vilken ränta du får och räkna ut skillnaden ifall du skulle lösa alla skulder med de nya lånade pengarna.