Låna pengar av andra privatpersoner via TrustBuddy

Notera: Trustbuddy gick i konkurs 2015. Informationen om verksamheten så som den beskrevs nedan är inte längre aktuell.

TrustBuddy är Sveriges enda P2P aktör inom lån och erbjuder privatpersoner att låna pengar av andra privatpersoner. Det innebär att här möts personer som vill låna ut pengar och personer som behöver låna pengar, men inte vill eller kan vända sig till banken.

Som låntagare hos TrustBuddy erbjuds du mikrolån på upp till 10 000 kr. På hemsidan står det att man kan låna helt kostnadsfritt i 14 dagar. Dock så tillkommer det en administrativ avgift för kreditprövning på 30 kr som hamnar på din mobilräkning. Men jämfört med andra mikrokrediter så är TrustBuddy billigt om du behöver låna pengar snabbt.

Låna ut pengar till andra

Det unika hos TrustBuddy är att hit kan även du som vill låna ut dina pengar till andra privatpersoner vända dig. Man kan få ca 12% i årsränta, vilket ju är 4-5 ggr så mycket som man idag får på traditionella bankkonton. Det som händer när man sätter in pengar på sitt TrustBuddy-konto är att pengarna lånas ut till flera andra privatpersoner samtidigt. Alla dina pengar lånas aldrig ut till en och samma person, utan sprids över flera olika långivare. Det är för att minimera risken att alla dina pengar hamnar hos någon som inte klarar av att betala tillbaka. Du kan när som helst ta ut dina pengar. Utlånade pengar betalas ut så fort de återbetalats inkl. ränta. Du kan välja att avsluta utlån i förtid, men då får du ingen intäktsränta.

Om du vill låna pengar eller vill låna ut pengar, klicka dig in på TrustBuddy och läs mer.

Mer om TrustBuddy

TrustBuddy startades 2009 och erbjuder idag lånetjänster i alla de nordiska länderna. Idén är att vi privatpersoner ska kunna låna pengar av varandra. Under 2012 har TrustBuddy som mål att sprida sin idé och verksamhet ut i Europa.

Nyheter om konkursen i Trustbuddy