Qapitala – digital checkkredit för företag

Att ha tillgång till kapital är en av de viktigaste sakerna för små och stora företag. En checkkredit ger just det och det är vad Qapitala erbjuder helt digitalt.

Checkkredit istället för fakturaköp eller företagslån

Företag kan skaffa likviditet på många olika sätt och en del gör det genom att sälja fakturor, andra genom att ta lån. Checkkrediten är ett annat sätt som är väldigt flexibelt. Det funkar lite som ett kreditkonto ur vilken man kan hämta pengar när de behövs.

Checkkrediter erbjuds av många banker men till skillnad från de har Qapitala en lösning som inte kostar något i fast avgift. Det kostar inget att ansöka om en kredit och inte heller att ha en beviljad. Det är först när man plockar pengar från krediten som det kostar.

Qapitala tar ut från 0,75% i månadsränta. Om man under perioden amorterar minskar räntekostnaden. Det är bara för de faktiska pengarna som nyttjas ur krediten som man betalar.

Så mycket kan man ha i limit hos Qapitala

Limitgränsen är den maximala lånesumman som kan dras ur krediten. Hos Qapitala kan den vara på mellan 50 000 kr upp till som mest 1 000 000 kr. Hur mycket just ditt företag får är beroende av företagets förutsättningar.

Vid en ansökan fyller man i företagets uppgifter och signerar med BankID. Qapitalas system gör sedan en analys och på cirka 3 minuter finns ett färdigt förslag på kreditupplägg.