Kreditkontot ger friare amortering

Alla lån ska betalas av förr eller senare. Det som Kreditkontot.se har tagit fasta på är att låntagare vill kunna bestämma lite mer själva hur de ska amortera. Den valfrihet man får är att kunna bestämma vilken dag i månaden amorteringen ska betalas och hur mycket man ska amortera från gång till gång.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Amortera minst 1% av lånesumman per månad

Som låntagare hos Kreditkontot får man månadsvis en faktura. Det lägsta beloppet man måste amortera är 1% (eller som lägst 49 kr) av lånesumman. Beroende på hur mycket du lånat och vilken amorteringstakt du sätter blir återbetalningstiden varierande.

Man kan låna från 3000 kr upp till 20 000 kr. För att få låna från Kreditkontot måste man ha en taxerad årsinkomst på minst 120 000 kr. Man får inte ha några betalningsanmärkningar. En kreditupplysning inhämtas från Business Check (Bisnode).

Vad kostar det att låna hos Kreditkontot?

Det finns ett par räkneexempel på deras hemsida, alla med en återbetalningstid på 30 dagar.

kreditkontot-rakneexempel

I alla exemplen ovan har man använt 30 dagar som återbetalningstid. Det är ganska tuff amorteringstakt på ett lån på 15 000 kr. Varje ny 30-dagarsperiod innebär att ytterligare en till månadskostnad läggs på fakturan. Det påverkar inte den enkla årsräntan som blir densamma. Den effektiva årsräntan blir dock lägre vid en beräkning på längre tidsperioder.

Vill du läsa mer kan du göra det på Kreditkontots hemsida.