Kredit 365

Kreditgivaren Kredit365 marknadsför sig som Sveriges Enklaste SMS-lån. Det finns möjlighet att låna små summor även om man har en betalningsanmärkning. Lånetjänsten drivs av det norska företaget Folkefinans AS.

Utmärkande för kreditgivaren Kredit 365 är att de tydligt öppnar för ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar. De flesta andra långivare stänger helt dörren för den som har en anmärkning.

Kredit 365 säger sig ha en annan kreditbedömning och tar hänsyn till många olika faktorer för att bedöma återbetalningsförmågan.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Lån från 2000 – 5000 kr

Ett lån hos Kredit 365 kan tas från 2000 kr upp till 5000 kr och ska betalas tillbaka efter 30 dagar. Lånen är klassade som högkostnadskrediter då den effektiva räntan är väldigt hög. Själva räntan är inte superhög men det är de fasta avgifterna som gör lånet dyrt.

Räkneexempel
Låna 3 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 350 kr, aviavgift 45 kr , räntekostnad 96 kr, effektivränta 532%, totalt att återbetala 3 491 kr.

En effektiv låneränta på 532% är avsevärt mycket högre än en ränta på 4-7% som för privatlån. Såna lån kan man dock inte ta på så här små belopp och så kort återbetalningstid. Det är något som Kredit365 lyfter på sin hemsida att jämförelsen inte är relevant.

Om det är småkrediter på korta återbetalningsplaner man vill låna är det mer jämförbart mot andra liknande lån.

Kredit365s krav på låntagare

Om du vill låna pengar hos Kredit365 måste du uppfylla deras krav. Du måste:

  • vara minst 18 år gammal
  • ha en deklarerad inkomst
  • vara fri från skuldsaldo hos Kronofogden
  • vara folkbokförd i Sverige