Kontant Finans

Kontant Finans Sverige AB är en del av en norsk koncern som erbjuder lån och finansiella tjänster i Europa. På den svenska sajten www.kontantfinans.se erbjuds ett lån som de kallar Stabila Lånet.

Varför kallas det för Stabila Lånet?

Långivaren lyfter fram att man alltid betalar ett fast belopp varje månad och inga extra avgifter.

Stabila Lånet finns i tre olika storleksklasser;

  • Small; lån upp till 4000 kr
  • Medium; lån på 6 000 – 14 000 kr
  • Large; lån på 15 – 20 000 kr

För alla storlekar på lån kan man välja en återbetalningstid på mellan 1 och 5 år. Om återbetalning sker via autogiro tas ingen aviavgift ut, som annars läggs på om 19 kr per månad.

Villkor för lån från Kontant Finans

Den som vill låna från KontantFinans.se måste uppfylla vissa grundvillkor. Låntagaren ska vara minst 22 år. Du måste kunna uppvisa en inkomst om minst 120 000 kr per år och vara folkbokförd i Sverige senaste 3 åren. Alla lån ska vara återbetalda innan 80-års dagen.

Alla ansökningar genomgår en kreditprövning. Upplysningar inhämtas inte från UC utan från Creditsafe Sverige AB. Om en ansökan godkänns skickas ett skuldebrev hem som man får skriva på och skicka i retur. Först därefter betalas lånet ut.

Den nominella räntan ligger på 29%, vilket ger en effektiv ränta om 33,18% på lån från Kontant Finans.

Lånet är ett privatlån, d.v.s. du behöver inte ställa något i säkerhet för lånet. Pengarna du lånar får du använda till vad du vill.