ICA Banken lån – bolån, privatlån och kreditkort

ICA Banken erbjuder flera olika lösningar för dig som är i behov av ett lån. Om du har ett ICA-kort kan du ansöka om kontokredit eller ett kreditkort. Behöver du låna pengar till boende finns ICA Bolån. Vill du låna till lösöre eller annan konsumtion kan du ansöka om ICA Bankens kundlån, ett privatlån utan säkerhet.

ICA Bankens privatlån upp till 350 000 kr

Ett privatlån (blancolån) hos ICA Banken kan tas på mellan 20 000 – 350 000 kr, utan säkerhet. Räntan på ICAs blancolån är rörlig och sätts individuellt. Lånet kan tecknas med en löptid på mellan 3-12 år.

Ansökning om lån görs online med eller utan mobilt BankID. Ett preliminärt besked lämnas direkt. Alla ansökningar medför inhämtning av kreditupplysning från UC.

Banken tar inga uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Det finns också möjlighet att försäkra sitt lån genom ett låneskydd. Det kan vara bra mot oförutsedda händelser som kan leda till svårigheter att betala, t ex arbetslöshet eller sjukdom som leder till försämrad inkomst.

Krav för att låna hos ICA

För att få låna pengar hos ICA Banken ska vissa krav vara uppfyllda. Du ska ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst. Du får heller inte ha några aktiva betalningsanmärkningar. Ju högre din inkomst är desto mer pengar kan du låna av banken.

Du som låntagare har rätt att när som helst i förtid lösa lån utan kostnad. Det går också bra att göra extra amortering för att sänka dina framtida räntekostnader. Alla som har ett lån hos banken får dubbel bonus när de använder och handlar på ICA.

Privatlånet kan användas som ett billån, båtlån eller för att lösa andra dyrare krediter. Det är upp till dig att bestämma vad de lånade pengarna ska användas till.

ICA bolån i samarbete med SBAB

ICAs bolån är ett samarbete med statliga SBAB. Minsta lånebelopp är 200 000 kr och du kan max ansöka om lån upp till 10 miljoner. Behöver du låna mer, eller ansöka om lån till fritidshus, måste du ringa och prata med kundtjänst.

Bolånetaket är som standard 85% av fastighetens marknadsvärde. Om du redan har en belånad bostad med lån taget före 1 juni 2016 och vill flytta bolån till ICA Banken gäller inte bolånetaket. Däremot kommer du att behöva amortera ner dig till 70% belåning enligt ett upplägg om 15 års rak amortering.

Nya bolån, eller lån tagna efter 1 juni 2016, följer de nya riktlinjerna för amortering. ICA kräver då 2% per år på belåningsgrad mellan 70-85% och 1% per år på belåning mellan 50-70%.

Lånelöfte giltigt i 3 månader

Om du ska köpa ett nytt hus är det bra att inhämta ett lånelöfte. Det är också något som ICAbanken erbjuder. Lånelöfte kan beviljas på upp till 85 % av bostadens värde och ger en trygghet både för dig och mäklare vid budgivning. Ett godkänt lånelöfte är giltigt i 3 månader.

Storleken på ett lånelöftes belopp baseras alltid på de ekonomiska förutsättningarna som ditt hushåll har. Är ni två personer som ska bo i huset eller bostadsrätten är det oftast fördelaktigt att ansöka tillsammans.

Ett lånelöfte kan om budgivningen vunnits omvandlas direkt till ett bolån. Det förutsätter dock att du lämnat korrekta uppgifter och er betalningsförmåga inte har blivit sämre sen löftet skrevs.

Precis som för privatlånet får alla kunder som har bolån genom ICA-banken dubbel bonus när de handlar på ICA och använder ICA-kort.

Lån till handpenning eller överbryggningslån

När man skrivit på ett köpekontrakt är det brukligt att man betalar en handpenning. Om du behöver låna till det kan du göra det hos ICA Banken. Det lånet är ett kort lån och ska betalas tillbaka på tillträdesdagen till ditt nya boende.

Om man inte lyckats sälja sitt gamla boende före datumet för tillträde till det nya kan det uppstå en situation där man tvingas betala för dubbla boenden. Vid såna tillfällen erbjuder ICA Banken ett s.k. överbryggningslån.

ICA Bankkort Plus är ett kreditkort som ger bonus på allt

Så här ser kreditkort från ICA Banken utICA har länge haft ett bonuskort som kan dras när man handlar mat på någon av alla deras butiker. För varje krona får man en poäng som växlas till värdecheckar på 25 kr för varje 2500 poäng.

Det betyder att man får 1% rabatt på alla sina köp. Det vanliga bonuskortet ger bara poäng på ICA-butiker. Med ICA Bankkort Plus får man poäng på alla köp med kortet, oavsett butik. För köp på andra butiker än ICA får man 0,5% i cashback.

Tidigare har ICA skickat ut värdechecken tillsammans med tidningen Buffé. Numer får man checken digitalt och den finns automatiskt lagrad på ICA-kortet. När man är i kassan och drar sitt kort frågar kassören om man vill använda sin bonuscheck som betalning. Använder du självscanning kan du vid utcheckning trycka och använda din ICA-bonus.

Krediten kan vara på mellan 20 000 kr och 100 000 kr. Alla inköp samlas på en faktura som du får hemskickad månaden efter dina inköp. Du har alltså i snitt 45 dagars kredit.

Som vi redan skrivit om ovanför får alla som lånar pengar genom ICA-banken ta del av dubbel bonus. Överväg därför om du inte redan har ICA-kort att börja använda det för att inte missa återbäring.

Läs mer om korten här:
http://www.icabanken.se/kort-och-konto/vara-kort/kreditkort/

Bra kreditkort för dig som reser

Kreditkortet är ett Mastercard och fungerar som betalning på massor av ställen över hela världen. En unik sak med ICA Bankkort Plus är att det tas inga avgifter för uttag av kontanter om du befinner dig utomlands.

ICA Bankens reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår när du betalar din resa med kreditkortet. Du måste betala minst 75% av resekostnaden med kortet för att försäkringen ska gälla.

Tidigare var kreditkortet än mer förmånligt för globetrotters då man inte tog ut någon avgift för valutaväxling vid köp/uttag i utländsk valuta. Det görs dock numer och avgiften ä 1,25% på beloppet.

Ett tips för dig som vill handla utan påslag är PFC kort som är gratis men ett betalkort som du måste fylla på med pengar.

ICA belönar dig som studerar

ICA vill göra vardagen enklare för studenter och har samlat det i ett koncept de kallar för ICA Student. Som deltagare i programmet får man som student:

  • ett bankkort utan kostnad
  • studentrabatt på mat
  • 100 kr i gåva om CSN-pengar sätts in på kontot
  • 0,1% rabatt på bolåneränta (gäller även tidigare student)
  • hemförsäkring inklusive drulle, olycksfall och reseförsäkring

Snabba fakta om ICA Banken

ICA Banken ingår i ICA-koncernen (ICA AB) och startades år 2001. Huvudkontoret för banken ligger i Stockholm, Solna men bankens kundservice finns i Borås. Som så många andra banker är den viktigaste kundkontakten deras hemsida med all information.

Bankens clearingnummer: 9270-9279
Kundtjänst: online login alt. telefon på 033‑47 47 90
Swish: Ja
Mobilt BankID: Ja
App till smartphones: Ja (Android | iPhone)