Folklånet hos Folkia

OBS! Folkia har bytt namn till Monetti

FolkiaFolkia är en av de ledande långivarna i Sverige på små lån via SMS. De erbjuder lån via SMS, Internet och Telefon. Tidigare gick SMS-lånet under namnet Lilla Folklånet (mikrolån via SMS) och det lite större lånet för Stora Folklånet (privatlån). Storleken syftade på hur mycket pengar man ville låna. Idag finns det bara ett namn och det är Folkialånet.

Länk till Folkias hemsida

Låna mellan 1000 kr – 20 000 kr

Med Folkialånet vänder sig Folkia till personer som behöver överbrygga en tillfällig brist på pengar. Det kan ha uppstått en totalt oförutsedd utgift som gör att man snabbt behöver låna en mindre summa pengar en kort tid. Som ny kund kan man ansöka om ett lån på mellan 1000 – 20 000 kr. Återbetalningstiden varierar från 30 dagar upp till 12 månader, beroende på lånesumman. För att få låna måste man uppfylla följande krav:

  • vara minst 18 år gammal
  • inte ha skuldsaldo hos Kronofogden
  • vara folkbokförd i Sverige
  • ha en deklarerad inkomst

Ansökan om lån på tre sätt

En låneansökan till Folkia kan göras på tre olika sätt. För att kunna ta ett lån via SMS måste du vara befintlig kund redan.  Har du inte tillgång till datorn men behöver låna kan man ringa kundtjänst och lägga en låneansökan den vägen. I alla fallen måste du kunna styrka din identitet. Har du ett giltigt BankID eller e-legitimation kan du ansöka direkt på Internet via hemsidan.

Handläggarna på Folkia behandlar ansökningar på vardagar mellan kl 9-20 samt på helger mellan kl 12-17. Du kan göra en ansökan när som helst via Internet eller SMS. En ansökan som beviljats före kl 13 en vardag betalas ut redan samma eftermiddag.

Vill du läsa mer hänvisar vi dig till Folkias hemsida.

OBS! Folkia har bytt namn till MonettiFolkia logotyp