EverydayPlus Kredit

Everyday Plus Kredit är en onlinetjänst där man kan låna upp till 25 000 kronor till vad som helst. Man kan antingen ta ut hela summan direkt eller bara använda sig av delar av krediten. Det kostar endast när man utnyttjar krediten. Det är lite som ett kreditkort, men det finns inga kort och inga årsavgifter. Det kostar inget att ansöka om kredit heller.

Uttag görs till ett bankkonto via internet på dator, surfplatta eller via mobilen. Man kan max göra ett uttag från kreditkontot en gång om dagen.

En gång i månaden erhålls en faktura med sammanställning på uttag man gjort och vilken kostnadsränta man måste betala. Behöver man delbetala kan man göra det på maximalt fem månader.

Så vad kostar en kredit på EverydayPlus?

Att inneha själva krediten kostar inget då man inte betalar några årsavgifter för själva krediten. Det är först när man utnyttjar den som det kostar. Många kreditkort har en årsavgift på 100-500 kr.

Räntekostnaden hos Everydayplus är dock mycket högre än på en utnyttjad kredit på ett kreditkort. Den effektiva årsräntan ligger på 99,83% vid ett utnyttjande av 5000 kr och delbetalning 5 ggr. Nominella räntan varierar på ett något krångligt sätt där de första 10 dagarna belastas du med 15% ränta. Efter det följer en räntefri period på 20 dagar. Därefter löper det en 5% ränta per månad.

Hur stor kredit kan man ha och vilka belopp kan man ta ut?

Den kreditgräns du kan ansöka om är från 3000 kr upp till maximalt 25 000 kr. Det minsta beloppet du kan ta ut från din kredit är 200 kr.

Vilka kan ansöka hos Everyday Plus?

För att kunna ansöka om kredit hos EverydayPlus Kredit måste du vara mellan 20 och 75 år. Du måste inneha svenskt medborgarskap och ha ett bankkonto i en svensk internetbank. Du behöver också vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt mobilnummer.

Det står inget om minsta inkomst i villkorstexten men en kreditupplysning hos Bisnode görs. Du får inte ha några betalningsanmärkningar om du ska beviljas kredit.

För mer information, gå till Everyday Plus hemsida.