Easycredit ger smslån på 500 kr

Easycredit är en av kreditgivarna på den svenska kreditmarknaden för smslån – små och korta konsumentkrediter. Det minsta smslånet man kan teckna ligger på 500 kr med en återbetalningstid på 30 dagar. Du ska betala tillbaka 665 kr på förfallodagen. Omräknat till en effektiv årsränta blir det 2964%, vilket inte kan anses som ett billigt smslån direkt. Det finns ju många andra som idag har börjat erbjuda första lånet gratis.

Bland de korta lånen kan du som mest låna 10 000 kr i 90 dagar från Easycredit. Där blir kostnaden 2300 kr, vilket omräknat till effektiv årsränta blir 254%.

Behöver du låna pengar under en längre period erbjuds nu även lån på upp till 20 000 kr med en återbetalningstid på 5 år. Den typen av lån är med rak amortering.

Så ansöker man om smslån hos Easycredit

Tidigare hade Easycredit en ansökningsprocess via mobiltelefon. Nu har man förenklat och allt görs direkt på hemsidan. Man väljer önskat lånebelopp och återbetalningstid. Fyller i sina personuppgifter och anger till vilket konto man vill ha pengar utbetalt. Efter inskickad låneansökan görs en kreditprövning och en ID-kontroll. Blir du godkänd får du pengar utbetald senast nästa vardag.

För att få låna upp till 10 000 kr hos Easycredit måste du vara minst 18 år, vara folkbokförd i Sverige. För lån över 10 000 kr måste du vara minst 20 år och ha en årsinkomst på minst 120 000 kr.

Easycredit skiljer på betalningsanmärkning och betalningsanmärkning och gör det därför möjligt för dig att ansöka om smslån trots betalningsanmärkning. Easycredit tar ingen upplysning från UC på lån till till 10 000 kr.

Om Easycredit

Företaget grundades 2006 och drivs av Northmill AB, som är det företag som är registrerat hos Finansinspektionen.

Läs mer på Easycredits hemsida.