Bynk lån i mobilen

Under slogan ”Som en bank borde fungera” vill Bynk förenkla privatpersoners bankärenden. Bakom företaget står bland annat en av grundarna bakom succén Lendo, Dennis Ahlsén. Tillsammans med tunga investerare som Schibsted och LMK satsar Bynk nu hårt på att växa och finnas i var man och kvinnas ficka – i mobilen.

Kort efter att Dennis lämnade VD-posten på Lendo dök det upp ett nyregistrerat bolag inom samma verksamhetsområde. Så här lyder den officiella beskrivningen av vad Bynk AB (559046-8574) ska syssla med.

Föremålet för bolagets verksamhet är företaget skall bedriva viss verksamhet med konsumentkrediter enligt lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter och därmed förenlig verksamhet.

En sak som lyfts fram väldigt tydligt på deras hemsida är att man ska ladda ner Bynk-appen. I den kan man utföra alla ärenden som har med sitt lån att göra.

I januari 2020 har företaget övergått till att kalla sig Rocker och namnet Bynk är ett produktvarumärke för lån. Under paraplynamnet Rocker kommer de att erbjuda andra typer av ekonomiska tjänster.

Vilken typ av lån hanterar Bynk?

Genom Bynk ska man kunna låna från 10 000 kr upp till 300 000 kr till en rörlig ränta från 3,95%. Räntan sätts individuellt upp till ett maxtak på 19,95%. Hur stort lånebelopp man får och räntan som erbjuds redovisas först efter en kreditbedömning. Den innefattar att en kreditupplysning inhämtas.

Beviljade lån kostar förutom ränta även en månadsavgift och man betalar en startavgift i början på låneperioden.

Krav på den som ansöker om lån

Krav på ansökanden hos Bynk Bank

För att få ansöka måste man uppfylla vissa grundkrav. Det här är de aktuella kraven som angavs per december 2018 (kontrollerat februari 2020).

Läser man vidare i text får man veta att även sjukskrivna och föräldralediga kan ansöka. Den enda gruppen som uttryckligen inte kan låna pengar är studenter.

Samla Bynkpoäng i app

En unik touch som Bynk infört är ett poängsystem. Aktiviteter i appen belönas med poäng som sedan ska kunna användas till att få bättre lånevillkor och även för att kunna betala av på sitt lån.

Bynkpoäng tilldelas man direkt när man laddar ner appen från Google Play eller App store. Sen får man det varje gång man betalar sin faktura i tid, testar en betalfri månad och förlänger produkten Månadsskydd+.

Det kommer också att införas poängbelöning för att koppla sitt konto till Facebook, värva vänner och verifiera mobil och epost.

Bynk och Rocker VISA kort

Bynk (eller Rocker som företaget heter numer) har lanserat ett betalkort med VISA. Det är ett kort utan årsavgift och man kan göra uttag i automat på upp till 3000 kr per månad.

Kortet fylls på med Swish och man kan styra om det ska vara öppet för e-handel och olika länder. Betalar man en resa med Rocker-kortet ingår en reseförsäkring.

Bynkbetyget för bättre kreditvärdighet

För att stödja sina lånekunder att få bättre kreditvärdighet har Bynk infört vad de kallar för Bynkbetyg. Betyget baserad på data från UC och där får man hjälp att veta vilka faktorer som påverkar betyget och den ränta man erbjuds.

Genom förslag och åtgärder för att förbättra sitt betyg kan man som kund pressa ner sin ränta och få bättre lånevillkor. Utan att vi testat appen så antar vi att det är de klassiska faktorerna kring hur man kan förbättra sin kreditvärdighet.