Superfinans

SuperFinans är en tjänst där du kan söka lån och matchas med banker, långivare och mäklare. Att använda tjänsten är gratis och 100% icke-bindande. Efter ansökan kan du i lugn och ro ta ställning till om du vill låna till villkoren eller inte.

Så matchar SuperFinans dig och långivarna

Till Superfinans finns ett antal olika lån- och kreditgivare anslutna. Varje långivare har sina egna minimikrav på låntagare. Det kan röra sig om lägsta ålder (18,20, 22 år etc) och vilken årsinkomst låntagaren har.

Under ansökningsprocessen anger du önskat lånebelopp och vad du tänkt använda pengarna till. Därefter svarar du på ytterligare några frågor som t ex om det viktigaste för dig är flexibel återbetalning eller låg ränta.

På sista sidan kan man ange Namn, epost och mobilnummer. Då får man erbjudandena skickade till sig och accepterar att bli kontaktad. MEN – det finns en länk nedanför som du kan klicka på för att ta del av sökningsresultatet utan att uppge kontaktinformationen.

Då får man en lista på föreslagna långivare men också låneförmedlare som Advisa, Lendo och Zmarta. Blir lite tårta-på-tårta kan man tycka att använda en förmedlare för att hitta en förmedlare.

SuperFinans drivs av Firstborn Capital

Bakom tjänsten ligger företaget Firstborn Capital som är ett danskt företag med huvudkontor i Köpenhamn. Deras fokus ligger på att bygga varumärken inom lånebranschen. De lånar inte själva ut några pengar utan agerar som marknadsförare av samarbetande banker och långivare.