Freedom Finance inför prisgaranti på lån

Freedom Finance inför nu vad de kallar för Prisgaranti på sin låneförmedlartjänst. Det innebär att de garanterar att de kan hitta det bästa lånet för dig som kund. Om de inte lyckas ska man få 999 kr i kompensation.

Vad gör att Freedom Finance kan erbjuda denna garanti? Dels har de ett stort antal anslutna långivare där de inhämtar prisuppgifter från ett 20-tal olika banker. Vid en låneansökan sker en budgivning där bankerna tävlar om att få dig som kund. Freedom Finance tjänar sina pengar på att förmedla lån och med största sannolikhet ligger det betydligt mer än 999 kr i förtjänst på det lån du erbjuds.

Freedom Finance lämnar Prisgaranti på lån
Freedom Finance lämnar Prisgaranti på lån

Upp till dig att hitta alternativa lånet

För att kunna åkalla den Prisgaranti som nu utlovas är det upp till dig att hitta det alternativa lånet. För att kunna lyfta garantin måste du först och främst ha beviljats och fått ett lån utbetalt via Freedom Finance. Därefter måste du kunna uppvisa att du fått ett alternativt lån beviljat och utbetalt hos någon annan långivare.

Det som gör det lite extra svårt att komma åt denna prisgaranti är att lånet hos den alternativa långivaren måste uppgå till samma belopp, vara samma typ av lån (privatlån), i samma ”ränteläge” och i svenska kronor.

Säg att du ska låna för att renovera något i ditt hus och behöver 200 000 kr. Du lånar 200 000 kr via Freedom Finance och börjar din renovering. Mest troligt har du så fullt upp att du inte lägger nån tid på att försöka hitta ett annat lån på 200 000 kr. Prisgarantin är nog till största delen ett grepp för att kunna skapa en känsla av trygghet för nya lånekunder.

Att använda sig av en låneförmedlare är dock ett bra sätt. Dels är det enkelt och du slipper lägga tid på att ansöka hos flera långivare samtidigt. En till fördel är att det bara görs en kreditupplysning. Att ha många förfrågningar kan inverka negativt på din kreditvärdighet.

Vill du läsa mer kan du göra det på Freedom Finances hemsida.