Betalo

Den moderna konsumenten drar sitt kreditkort när hen handlar kläder, mat, resor och möbler. Ofta har kreditkortet en räntefri period om i snitt 45 dagar. Det gör att vi kan jämna ut större kostnader över två månader. Kortet kan dessutom vara förenat med en del andra förmåner som bonuspoäng och försäkringar.

betalo-loggaBetalo är en tjänst utvecklad för att vi smidigt ska kunna betala även räkningar med kort. Betalning kan göras direkt via datorn. Det går också bra via en app i mobilen eller surfplattan.  Företaget Betalo AB har funnits sen 2011 och har fått större investeringar från Bonnier-koncernen.

OBS! Betalo har under 2018 gått igenom en förändring. Företaget heter nu PFC Technology och fokus ligger på PFC app med tillhörande betalkort som ska hjälpa konsumenter att hålla bättre koll på utgifter och budget.

Så fungerar Betalo

För att betala en eller flera fakturor med Betalo går man in antingen via dator till Betalo.se eller genom mobilen/surfplattan till deras app. Appen finns till både iOS och Android.

Där väljer du sedan vilken korttyp du vill betala med; Mastercard, Visa eller American Express. Efter att du lagt in mottagarens bankgiro eller postgiro fyller du i fakturabeloppet. Det går att sätta betalning av en räkning till ett framtida datum.

Du kan maximalt betala 10 räkningar åt gången. Verifiering görs sedan med Mobilt BankID eller BankID. När du betalat får du ett kvitto via epost eller så kan du skriva ut det som PDF.

Vanliga kortförmåner

De vanligaste förmånerna som ges med kort är:

  • Bonuspoäng, som kan bytas mot varor eller pengar
  • Cashback
  • Rabatter och erbjudanden
  • Räntefri kredit

Även om det för vissa kort kostar 1,9% av räkningens belopp kan det löna sig att betala räkningarna genom Betalo. Du kanske precis står och väger på kanten av att nå en högre bonusnivå. Om du kommer över kanten vet du att du får ett erbjudande.

Det kan vara 10% rabatt på en resa som kostar 10 000 kr. Om dina räkningar är på 10 000 kr kostar Betalos tjänst 250 kr. Samtidigt blir din reserabatt 1000 kr. Det är i såna lägen som det kan löna sig att betala räkningen med kortet.

Vad kostar det att betala räkningen hos Betalo?

Standardavgiften för att betala en räkning hos Betalo är 1,9% på fakturabeloppet. Har du räkningar för 5000 kr blir avgiften 125 kr.

Det finns en del partnerkort som utvecklat särskilda avtal. Vissa av korten är helt utan avgift som till exempel Coop MedMeras olika kort. Även Ikano Kort Visa har ingen avgift vid betalning hos Betalo.

Beroende på bonusavtal kan det ibland löna sig att betala faktura med kort. I regel gör det inte det, men ibland kan man stå på gränsen till att låsa upp en ny nivå. Räkna på det och se vad som är fördelaktigt för dig.