Lendo letar billigaste lånet

Lendo loggaLendo är en onlinetjänst som hjälper dig att hitta billigaste och bästa lånet utifrån ditt lånebehov och personliga ekonomiska förhållanden.

Att göra en ansökan är helt gratis och du är inte bunden att ta något av de lån du får presenterade. Lendo tjänar sina pengar på att vara förmedlare av lån, så det är bankerna som betalar deras verksamhet.

Låneintervallet för lån via Lendo är från 5 000 kr upp till 500 000 kr och du kan välja en återbetalningstid på mellan 1-15 år. Det är privatlån ställda utan säkerhet, så du får använda pengarna till vad du vill. Räntan sätts individuellt av respektive långivare och kan variera från ca 4% – 16%.

För att få låna måste du kunna visa att du:

  • är minst 18 år
  • har en fast månadsinkomst på minst 9 166 kr före skatt

Så fungerar det att låna hos Lendo

När man gör en låneansökan görs det en kreditprövning. Om du skulle ansöka hos varje enskild långivare en och en skulle det bli många kreditförfrågningar, något som sänker din kreditpoäng. Ansöker man via Lendos hemsida görs det bara en förfrågan.

Efter kreditprövning får du svar inom några timmar från de banker och låneinstitut som är anslutna till tjänsten. Du får besked via e-post och SMS. Därefter kan du logga in på Lendo.se för att läsa dina lånevillkor och godkänna det lån du vill ta.

För att få utbetalt måste du skriva på det skuldebrev som skickas hem per post. Först därefter betalas pengarna ut till det bankkonto du angett.

Fördelarna med Lendo är att man kan låna från 5 000 kr upp till 500 000 kr utan säkerhet, använda pengarna från lånet till vad man vill, lösa sina dyra lån och skulder samt behålla sin kreditvärdighet med endast en kreditupplysning.
Krav för låntagare:
– Mellan 18 och 72 år gammal
– Fast inkomst av tjänst eller pension över 110 000 kr per år
– Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Ansöka och jämföra billån hos Lendo

En nyhet för inte så länge sen var att Lendo införde möjlighet att ansöka om billån på upp till 500 000 kr. Jämförelse görs dels billån mot billån, men även mot privatlån som ibland kan vara mer fördelaktigt rent villkorsmässigt.

Lendo har länge varit en av de mest populära låneförmedlarna på nätet, men har fått en del utmanare de senaste åren. För att stärka upp sin position som en helhetsförmedlare av olika sorters lån har därför billånsansökningar införts.

Låna till bil hos LendoPrecis som med ansökning om privatlån innebär det att man gör en enda ansökan, men får flera olika alternativ presenterade för sig. Du fyller i ett formulär med uppgifter om bilens pris, lånetid, civilstånd, arbete, antal barn osv. Lendo tar sedan dina uppgifter och kontaktar många olika kreditinstitut och banker på en och samma gång.

Olika typer av lån jämförs för att hitta det bästa lånet för just dig. Lendo jämför både rena billån mot andra billån, men också billån mot privatlån. I vissa fall kan det vara bättre villkor på privatlånet.

En viktig sak att tänka på när man köper bil med lånade pengar är att man ser till att amortera i en takt som är minst lika snabb som bilens värdeminskning. I annat fall riskerar man att hamna i en skuldfälla där man har mer lån än vad man har tillgångar.

En sak som är säker är att bilen aldrig kommer att öka i värde så länge du kör runt och sliter på den. En helt ny bil tappar i värde bara du kör ut ur bilhallen från bilhandlaren.

Mer läsning om billån

Inga bolån genom Lendo – än så länge

Ett lån som inte går att ansöka om via Lendo är bolån. Däremot kan du som är i färd med att köpa bostadsrätt eller villa ansöka om ett blancolån för att t.ex täcka kontantinsatsen till ditt boende. Tänk dock på att du bör ha goda marginaler och vara beredd på att amortera i rask takt för att undvika att hamna i ekonomiskt klister vid prisfall på bostäder eller kraftigt höjda räntor.

Ansöka även om du har betalningsanmärkning

Även om du har en betalningsanmärkning kan du ansöka om lån hos Lendo. Maxgränsen för lån är då 150 000 kr och du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader. Du får ej heller ha fler än totalt sex betalningsanmärkningar.

Läs mer om Lendo på deras hemsida här.