Lendo letar billigaste lånet

Lendo loggaLendo är en onlinetjänst som hjälper dig att hitta billigaste och bästa lånet utifrån ditt lånebehov och personliga ekonomiska förhållanden.

Att göra en ansökan är helt gratis och du är inte bunden att ta något av de lån du får presenterade. Lendo tjänar sina pengar på att vara förmedlare av lån, så det är bankerna som betalar deras verksamhet.

Låneintervallet för lån via Lendo är från 5 000 kr upp till 500 000 kr och du kan välja en återbetalningstid på mellan 1-15 år. Det är privatlån ställda utan säkerhet, så du får använda pengarna till vad du vill. Räntan sätts individuellt av respektive långivare och kan variera från ca 4% – 16%.

Erbjudande
Just nu erbjuder Lendo upp till 1000 kr i ränterabatt.
Erbjudandet gäller t.o.m. den 9 april 2017.

För att få låna måste du kunna visa att du:

  • är minst 18 år
  • har en fast månadsinkomst på minst 9 166 kr före skatt

Så fungerar det att låna hos Lendo

När man gör en låneansökan görs det en kreditprövning. Om du skulle ansöka hos varje enskild långivare en och en skulle det bli många kreditförfrågningar, något som sänker din kreditpoäng. Ansöker man via Lendos hemsida görs det bara en förfrågan.

Efter kreditprövning får du svar inom några timmar från de banker och låneinstitut som är anslutna till tjänsten. Du får besked via e-post och SMS. Därefter kan du logga in på Lendo.se för att läsa dina lånevillkor och godkänna det lån du vill ta.

För att få utbetalt måste du skriva på det skuldebrev som skickas hem per post. Först därefter betalas pengarna ut till det bankkonto du angett.

Fördelarna med Lendo är att man kan låna från 5 000 kr upp till 500 000 kr utan säkerhet, använda pengarna från lånet till vad man vill, lösa sina dyra lån och skulder samt behålla sin kreditvärdighet med endast en kreditupplysning.
Krav för låntagare:
– Mellan 18 och 72 år gammal
– Fast inkomst av tjänst eller pension över 110 000 kr per år
– Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Ansöka även om du har betalningsanmärkning

Även om du har en betalningsanmärkning kan du ansöka om lån hos Lendo. Maxgränsen för lån är då 150 000 kr och du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader. Du får ej heller ha fler än totalt sex betalningsanmärkningar.

Bolån erbjuds inte via Lendo

Ett lån som inte går att ansöka om via Lendo är bolån. Däremot kan du som är i färd med att köpa bostadsrätt eller villa ansöka om ett blancolån för att t.ex täcka kontantinsatsen till ditt boende. Tänk dock på att du bör ha goda marginaler och vara beredd på att amortera i rask takt för att undvika att hamna i ekonomiskt klister vid prisfall på bostäder eller kraftigt höjda räntor.

Läs mer om Lendo på deras hemsida här.